Компанията Bentley обяви, че спира производството на седана Mulsanne и готви пускането на финална серия на модела. Тя ще бъде от 30 бройки, които ще носят името Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner. А мястото на модела в гамата на марката ще заеме седанът Flying Spur.

Производството на Mulsanne се осъществява в завода в Крю, където след спирането на модела ще има сериозни промени. С финалната серия Mulsanne 6.75 Edition by Mulliner освен края на модела се отбелязва и 60-годишнината на двигателя V8 6¾. Този мотор ще се предлага и за новия флагман Flying Spur, който през 2023 г. ще получи хибриден силов агрегат.

 

Лимитираната серия се базирана версията Mulsanne Speed, чийто двигател развива 537 к.с. и 1100 Нм въртящ момент. На външен вид 6.75 Edition by Mulliner може лесно да бъде разпознат по черните елементи на каросерията и логото Flying B, което се съчетава с хромирани ленти на фаровете.

 

В салона на автомобила има някои уникални детайли, като предните седалки, приборният панел и циферблатът на часовника. За интериора са предвидени 4 варианта на кожа – Imperial Blue, Beluga, Fireglow и Newmarket Tan. Предният панел е в черно, като е покрит с гланц и лак и има детйли от алуминий.

 

Двигателят също изглежда впечатляващо, като изпускателния колектор е в черно вместо в сребристо. На всеки мотор от серията, който се сглобява ръчно за около 15 часа, е поставен сериен номер и подпис от президента на Bentley и изпълнителен директор на компанията Ейдриън Холмарк.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации