Брандът Volkswagen трябва да излезе на първо място по производство и продажби на електромобили, заяви главният операционен директор на компанията Ралф Брандщетер. За това съобщава ново прес-съобщение от офиса на германския производител, като в плановете за производство на електромобили са отчетени последствията от пандемията с коронавируса COVID-19.

В компанията се надяват, че през лятото ще успеят да стартират доставките до дилърите на електромобила ID.3, който е първият, построен на електрическата платформа MEB. До края на годината към него ще се присъедини и кросоувърът на ток ID.4.

 

„През 2022 г. платформата MEB ще присъства във всеки клас автомобили, който се предлага от Volkswagen. Планът е, през 2025 г. компанията да продава по 1,5 млн. електромобила годишно“, се казва още в съобщението на Volkswagen.

 

В дългосрочна перспектива се предвижда, че до 2050 г. марката напълно ще се откаже от производството на машини с двигатели с вътрешно горене. Още в края на настоящата година Volkswagen планира намалява на средните показатели СО2 на своите двигатели с 25 гр/км.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации