Знаете ли кой е най-евтиният електрически автомобил, който се кара по пътищата във Великобритания, а вероятно не само там? Това е Citroën Ami, чиято цена е само £7696. Технически той е по-скоро четириколка, отколкото кола. И все пак има четири колела, врати, предно стъкло, чифт седалки, отопление и волан, така че може да свърши идеална работа за градско шофиране. А и е лесен за паркиране, което е много важно.
Моторът е едва 8 конски сили, максималната скорост е 45 километра в час, така че определено не бива да го пробвате извън града, няма да свърши работа. Но пък за задръстванията и натоварения трафик е идеален. А и за разлика от скутер, например, си има покрив и ще ви бъде сухо и топло, ако времето се развали, докато сте на път. С едно зареждане могат да се изминат 75 километра.
Citroën Ami се произвежда от 2020 година. В Англия може да се управлява от 16-годишна възраст, тъй като технически не е класифициран като автомобил, а като четириколка. А в някои страни може да се кара от 14-годишна възраст и то без никакъв документ.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации