Този месец на търг се продава един уникален спортен автомобил, който връща далечни спомени за кариерата на четирикратния шампион и френски пилот на Формула 1 Ален Прост. Става дума за Ферари F40, който Прост получава преди старта на новия сезон на състезанието през 1990 година. Професионалната му кариера през 90-те години във Ферари не приключва успешно, тъй като той е уволнен.

Интересен факт е, че автомобилът се озовава при Прост през 1989 г. и до ден днешен е запазен и е в перфектно състояние. Пилотът не се е насладил дълго време на луксозния автомобил, тъй като го обявява за продан бързо. Новият притежател на Ферари F40 е Греъм де Зил, който посвещава статия на автомобила в чест на 50-годишнината от основаването на Ферари.

Всичките документи на колата са напълно оригинални и изрядни и доказват, че F40 притежава оригинален двигател, каросерия и скоростна кутия. Сертификатът Ferrari Classiche потвърждава тези твърдения.

Двигателят на автомобила е V8 и е в перфектно състояние, а пробегът е около 4660 км. Експертите смятат, че първоначалната му цена на търга ще възлиза на 3 млн. евро. Търгът ще приключи на 12.05.23 година.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации