Често по пътищата виждаме кемпери, запътили се към морския бряг или към друго интересно местенце. Да прекарваш ваканцията си в къща на колела със сигурност е много вълнуващо, макар да не е за всеки.

Факт е обаче, че интересът към кемперите и караваните се засилва и такива могат да бъдат видени все по-често на пътя.

Кемперът дава невероятния шанс да спиш където си поискаш (и където е разрешено, разбира се) и да се чувстваш свободен – без да мислиш за хотели, резервации, настаняване и т.н.

А знаете ли, че в Щатите има поне милион, ако не и повече човека, които не просто къмпингуват с кемпер, но и са посветили живота си на пътуването с него. Да, те нямат постоянен дом, защото нямат нужда от такъв. Кемперът им дава всичко, което им трябва в живота. Тази тенденция става все по-популярна и сред пенсионери от Западна Европа.

В България все още не сме толкова смели, но не липсват ентусиасти, които прекарват цяло лято в къщата си на колела.

Нека видим някои интересни факти за кемперите.

Знаете ли, че такъв тип превозно средство е представено официално пред широката общественост през 1910 година? А десетина години по-късно, в Щатите се сформират и първите кемпер клубове. С техническия прогрес, кемперите и караваните се усъвършенстват все повече и стават по-удобни за живеене.

Наясно сме, че кемперът е сериозна инвестиция, хубав кемпер струва колкото апартамент. Обаче, веднъж направена тази инвестиция, после започва да си избива парите. Според проучвания отвъд Океана пътуването с кемпер или каравана спестява между 30 и цели 60 процента от разходите за ваканция на едно четиричленно семейство. В същото време дава възможност и за по-голямо разнообразие, тъй като може да се спи на различни места и така почивката да стане по-забавна, по-пълноценна и по-интригуваща.

Е, разбира се, не всеки може да си позволи инвестицията, която направил купувач от Дубай, очевидно със сериозни финансови възможности. Той притежава най-скъпия регистриран дом на колела – дал е за него 3 милиона долара.

Говорим за кемпер, който наподобява луксозно имение, а външно изглежда като космически кораб. Простира се на внушителните 430 квадратни метра жилищна площ.

Но нека се върнем на масовия случай.

Какъв е профилът на хората, които имат кемпери?

Най-често това са мъже, на около 50 години, които имат стабилни доходи.

И да, кемперите дават повече удобства, отколкото част от нас могат да си представят. Със сигурност има скептици, които си мислят, че да живееш в кемпер е неудобно и тясно. Всъщност обаче кемперът може да си има всичко необходимо и далеч да не е толкова тесен.

Кои са най-предпочитаните цветове кемпери?

На първо място е светлосиният – предполагаме, че се асоцира с цвета на морето и небето. Следват светлозелено, сребристо и бежово. Ярките цветове не са предпочитани.  Все пак пътуването с такъв тип превозно средство трябва да носи хармония с природата, а не да натоварва окото, нали?

И накрая – ако имате възможност за подобен тип инвестиция, обмислете възможността сериозно. Един от големите плюсове на пътуването с кемпер и къмпингуването са срещите с интересни хора – хора, които са на подобна честота и с които можете да завържете трайни и наистина смислени приятелства.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации