Ford преустанови продажбата на хибриди в Щатите, за да предотврати опасността от пожари. Мярката засяга пикапа Maverick, както и кросоувърите Lincoln Corsair  и Ford Escape, които са с бензиново-електрически двигатели.

Налага се да се изтеглят около 100 000 коли. Става дума за нови автомобили – такива, които са произведени между 2019 година и 2022 година.

А за справяне генерално със ситуацията, от Ford дават съвет на дилърите си да пробият дупки в долната част на щита на мотора.

При 9 коли се е стигнало до пожар, а при други 13 – до задимяване и разтопяване на елементи.

За какъв проблем става дума?

Според различни източници повредата е или при масления картер, или при цилиндровия блок. В такъв случай, ако бензин или масло влезе в контакт с гореща повърхност става опасно, тъй като лесно може да се стигне до лумването на огън.

Според официалната позиция на Ford добра превантивна мярка би била да се махнат активните щори от решетката и както вече споменахме – да се пробият дупки в щита на двигателя.

Това не е първият случай, в който Ford изтегля коли заради опасност от пожар. Преди два месеца това се случи отново – този път ставаше дума за джиповете Ford Expedition и Lincoln Navigator и проблемът беше друг.  Общото обаче е, че и в двата случая става дума за сериозни дефекти – нещо, което изобщо не говори добре за работата във Ford.

Тепърва ще се търси откъде идва пробивът в системата и ще се вземат мерки подобни издънки да не се случват отново.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации