Колкото и нереалистично да ви звучи, технологиите се развиват стремглаво и е въпрос на време да управляваме превозното си средство само със силата на мисълта. Бихте ли го закупили, ако можехте да си го позволите?

Мотор от бъдещето

Компанията проучва технологии за откриване на мозъчни вълни за бъдещи системи за безопасност. Може да звучи повече научна фантастика, отколкото научен факт, но Honda е подала патент, който показва, че работи върху система за откриване на мозъчни вълни, за да помогне на бъдещите мотоциклети да разберат намеренията на своите водачи. Бордовите системи за безопасност могат да гарантират, че мотоциклетът прави това, което искате, дори ако вашите команди за управление са тромави. Новата заявка за патент идва от базираното в Лос Анджелис съоръжение за научноизследователска дейност в Америка и има за цел да подобри начина, по който човек и мотоциклет си взаимодейства. Америка е меката на бързо развиващите се технологии. А Лас Вегас е града на греха, където Казино игри Elitbet ще ви пренесе. На това футуристично място за забавления се намира и най-голямата сферична структура в света .

Каската, която чете мисли

Принципът на идеята на Honda е прост. Накратко, вие носите каска с вградени електроди, които могат да улавят сигнали от мозъчни вълни и да ги подават към компютър „Интерфейс мозък-машина“. Той ги интерпретира и след това ги изпраща. Самият мотоциклет е почти същият като всеки от най-новите модели, оборудвани с помощни средства за водача. Интегрираният набор от акселерометри, инерционен измервателен уред (изчисляващ наклон и отклонения), електронен дросел, контрол на сцеплението и компютърно контролирана ABS спирачна система не се различава от това, което бихте намерили при множество настоящи машини. Единственото забележително допълнение, споменато в патента, е сензор, измерващ ъгъла на завиване и задвижващ механизъм за преместване на самото управление, ако компютърът реши, че е необходимо.

Все пак и вие ще трябва да направите нещо

Трябва да изберете предварително настройки за контрол на сцеплението и ABS. За да кажете на мотора колко рано искате да се намеси и с колко. Чрез добавяне на сензори, които могат буквално да четат мислите ви, същите системи за подпомагане на водача имат потенциала да бъдат много по-ефективни.

Смята се, че моторът може да усети ходове, включително мозъчни вълни, които „може да са показателни за намерението на водача. Новата система може да ви помогне, като автоматично поема контрола върху различни аспекти на мотора. Чрез комбиниране на тази технология със система, която може точно да интерпретира намеренията на водача, би трябвало да е възможно да се създаде мотор, който да компенсира всички недостатъци в уменията на водача. Като същевременно прави точно това, което той иска. Давайки цялото удоволствие от карането, и елиминирайки много от рисковете.

Системите за управление с мозъчни вълни, вече са обект на множество военни и медицински изследвания. Може да е в ранните етапи, но най- вероятно, директният контрол на мисълта ще стане все по-разпространен в бъдеще, дори и при мотоциклетите.

 

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации