Най-новото поколение на популярния модел на автомобилаDacia – кросоувърът Duster, излиза на пазара през новата 2024г., аподробноститеза него започват да заливат интернет пространството. По отношение на своя предшественик Dacia Duster ще бъде с изцяло нови технически характеристики, съчетали в себе си по малко от гигантите Renault и Nissan.

Подобно на своите предшественици, Sanderoи Jogger, Dacia Duster също е проектирана с модулната архитектура CMF-B. Тъй като задвижването на четирите колела с раздатъчна кутия, карданов вал и муфа се оказва трудна задача, се налагат много промени и поява на съвсем нови електронни системи. Какво ново ще видим в модела ли? Това е електромоторът на задната ос, с който инженерите на Renault смятат да оборудват новия автомобил. Това отдавна се използва при редица японски модели. Системата спомага за по-лесното движение на автомобилите по заснежени и заледени пътища, но когато става дума за по-сериозен офроуд не е много благонадеждна.

Такива решения се използват от дълго време при много японски модели автомобили, както и при хибридите на концерна Stellantis. В условията на един сериозен офроуд тази система не върши абсолютно никаква работа, но в цяла Европа модела Duster се търси с една различна цел – заледените и заснежени пътища, където електрическото задвижване на четирите колела е напълно достатъчно.

По предварителни данни ще бъдат запазени сегашните бензинови турбомотори 1.ТСЕ и 1.3 ТСЕ, но отпадат дизелите. На тяхно място се появява хибридния силов агрегат E-Tech, който включва 1,6-литров атмосферен двигател, електромотор и роботизирана скоростна кутия.

На какви цени ще могат шофьорите да се сдобият с новата версия на модела, да очакват ли те поскъпване при навлизането му на пазара, това прогнозират от френското издание Largus. Към момента във Франция Duster с предно предаване върви около 15 500 евро, а моделът 4х4 достига до 23 000 евро. Подобренията, които са направени в най-новата версия неминуемо ще доведат до поскъпване на кросоувъра, чиято поява на пазара се очаква след поне още две години.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации