Французинът Фабрис Гоме от Париж навъртя впечатляващите 1 000 000 километра със своето Peugeot 307  SW.

В края на май той пристигна триумфално в музея Aventure Peugeot заедно със своят автомобил – отличник.

Колата е на 16 години, пусната е за употреба на 16 юни 2006 година. Малко по-късно Гоме я купува на старо, след като вече е навъртяла 6000 км пробег.

Откакто попада в ръцете на новия си собственик, Peugeot 307  SW буквално не спира. Автомобилът е изминал разстояние, което се равнява на 25 обиколки на Екватора!

Според прости изчисления, за да достигне до 1 000 000 километра пробег, всяка година колата е пътувала средно по 66 000 километра. На месечна база средният километраж е 5 500 км.

Любопитно е как Гоме е имал физическа възможност да кара толкова много, но явно когато има желание, има и начин.

Другият въпрос е как колата е издържала такова върхово натоварване. В интервю за френски вестник ентусиастът споделя, че дизеловият двигател, който е 1, 6-литров досега не е сменян. Турбокомпресорът също е този, с който автомобилът е произведен. Съединителят и скоростната кутия са сменяни по веднъж. Агрегатите, възлите, както и всички останали части са били обслужвани стриктно и редовно, в оторизиран за такъв тип услуги сервиз.

Гоме се е грижил добре за автомобила си, а тя му се е отплатила с впечатляващото разстояние, което е изминала.

От завода на Peugeot предизвикали Фабрис Гоме да измине още толкова километри. Французинът обаче проявил здрав разум и отказал. Той обяснил, че возилото е на предела на своите сили и няма да издържи още толкова километри на пътя. Гоме иска да даде колата на техническите специалисти във фирмата, които да проучат как е успяла да издържи толкова много километри, без да се развали. Любопитното е, че и последният технически преглед е минал без никакви забележки.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации