Италианският гигант  Automobili Lamborghini ще пусне нов модел електрически автомобил, който ще бъде четвърти в гамата. Очаква се возилото да бъде представено официално и пуснато в продажба до 2025 година.

Името, засега, не се съобщава официално, но е публична тайна, че то ще бъде Lamborghini Revuelto EV.

А какви ще бъдат техническите характеристики на бижуто?

И по този въпрос вече има известна яснота. Електрическият автомобил стъпва на платформата, която ще се използва за бъдещите модели на Audi и Porche.

Audi A6 e-tron e с два електромотора с мощност около 475 к.с.  и 800 нм.

Идеята на  Lamborghini е новият модел да е с по-добри показатели от тези на Audi-то. Батериите, с които ще се захранва, ще са с капацитет 100 кВт/ч. Благодарение на тях колата ще може да осъществява пробег от над 470 км.

Споменахме, че Lamborghini Revuelto EV ще бъде четвърти в гамата на италианската марка. Останалите три, които феновете на бранда вече добре познават, са  супер успешните Aventador и Huracan, както и мощния кросоувър Urus.

Благодарение на трите модела, Lamborgini регистрира сериозен ръст в продажбите и стабилни финансови приходи.

Производството на Aventador  обаче е на приключване. Очаква се да бъдат пуснати още 15 бройки. Те ще заменят изгорелите при пожара на кораба Felicity Ace коли. Огънят лумна през февруари тази година и изпепели автомобилите.  Новите бройки ще са с хибридно задвижване.

Неотдавна футболната звезда Пауло Дибала плати 380 000 евро за чисто ново Lamborghini Aventador. „Още щом видях този автомобил, знаех, че ще бъде мой. Беше нещо като любов от пръв поглед. За мен е привилегия, че вече го притежавам“, коментира футболистът на „Ювентус“.

Новият модел Lamborghini Revuelto EV се очаква да направи същия бум сред платежоспособните фенове на италианската марка.

От ръководството на фирмата споделят, че са оптимисти за бъдещето и вярват, че новият модел дори може да надмине по успешност и качество предишните.  Очаква се той да бъде Gran Turismo с 2+2 места или иначе казано, с „по-практична опаковка“.

Шефът Стефан Винкелман беше човекът, който обяви, че моделът ще се появи през 2025 година. Вече е подадено заявление до Службата за интелектуална собственост на ЕС за регистрация.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации