Lamborghini отбелязва края на култовата суперкола V 10 с лимитирана серия от десет автомобила, с включен ексклузивен пакет, който подобрява представянето.

Компанията Automobili Lamborghini представи моделът Hurican STJ, от който са произведени само 10 броя. Той разполага с десет цилиндров двигател, емблема за марката и допринесъл най-много за популяризирането на семейството на Hurican, което е представено за първи път през 2014 г.

Това е последният такъв Hurican, защото всички модели на марката вече ще са екипирани с хибридна технология със спортен профил.

Hurican STJ се откроява с изключителен аеродинамичен дизайн, разработен от марката като подобрение на модела STO, който служи за основа на лимитираните STJ.

Hurican STJ разполага с максимална мощност от 640 кс, контролирани от 7-степнна трансмисия с два режима на управление и е със задно задвижване.

Моделът включва напълно механични и регулируеми спортни амортисьори, които могат да се регулират в четири направления, което максимизира и подобрява контрола върху управлението.

Включени са и други технологични „глезотии“, които подобряват представянето на колата и в сравнение с STO, STJ се справя с цяла секунда по-бързо.

Спортния дух и ексклузивността на автомобила се подчертават и от визията, като има две конфигурации. Първата е в сиво-черна гама, с червен таван и бели детайли. Салонът е в черна кожа, с контрастиращи червени детайли.

Втората конфигурация включва синьо и черно, отново с червени и бели детайли и кожен салон.

И двете версии имат специална табела, която показва поредния номер на автомобила, от 1 до 10.

Моделът STO беше един от най-евтините модели на Lamborghini, с цена от 350 хиляди долара, а се предполага, че десетимата горди собственици на последните Hurican имат по-дълбоки джобове.

Източник: Car and Driver

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации