Електрическите автомобили са част от портфолиото на почти всички производители, но изглежда пълната замяна нито ще е скоро, нито сме сигурни, че ще се състои, така че някои компании вече адаптират амбициозните си цели спрямо новите реалности.

Такъв в случаят и с Aston Martin. През 2022 г. компанията излъчи изявление, според което с лед 2030 г. не предвижда да произвежда повече автомобили с ДВГ. Тогава, компанията планираше да продаде първият си ел. автомобил към 2025 г. а първият хибрид, през 2024 г..  Сега първият ел. автомобил се отлага за 2027 г. най-рано.

„Планирахме да го пуснем в края на 2025 г., и бяхме готови, но изглежда по-голяма част от ентусиазма относно електрическите автомобили е по-скоро политически задвижван, отколкото е свързан с реално потребителско търсене, особено в сегмента на Aston Martin“ казаха от компанията.

Вместо да работи в вече съществуващи технологии,  компанията разработва нов платформа, която може да се ползва в четири типа автомобили: турър, SUV, кросоувър и среден клас суперкола. Не знаем какъв ще бъде първият ел. автомобил на бранда, но не очакваме да е спортна кола, а по-скоро залагаме на SUV.

Компанията също ще се фокусира върху инвестиции в хибридна технология, нуждаеща се от зареждане и планира да я ползва като мост в прехода между двата типа коли. Първият хибриден Aston Martin ще бъде моделът Valhalla, който се очаква тази година с 4-литрв, V8 двигател, с два ел. мотора.

Технологията, която разработват ще се фокусира върху 8 и 12 цилиндрови двигатели, каквито са най-предпочитани от почитателите на марката, а според компанията, няма спад в търсенето на такива коли, а дори да има, то никога няма да изчезне напълно.

Източник: Car and Driver

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации