Alfa Romeo Milano е третият поред SUV на марката, както и първата ел. кола, пусната в серийно производство.

 

Milano е наречена на родния град на компанията и е наследник на Giulietta и Mito – хечбеците, които привличат ново поколение алфисти, както казват от компанията.

 

Според директора на компанията, Жан-Фелипе Импарато, Milano е създаден да помогне на бранда да „премине от есклузивност към инклузивност“ и напомни, че Alfa Romeo е единственият производител на автомобили, който може да предложи автомобили както на стойност 30 хиляди евро, така и такива, които струват 2 милиона.

Alfa Romeo Milano ни връща във времената на старите Алфи с някои външни детайли, които подчертават спортния ѝ стил.

Милано е от класа на Ситроен С4, Фиат 600, Джип Авенджър и Пежо 2008 и се предлага в изцяло ел. вариант или в хибридна конфигурация.

 

Milano Ibrida включва 1.2-литров трицилиндров бензинов двигател с 48-волтов стартов генератор, електромотор и 6-степенна автоматична скоростна кутия, с възможност за ползване на батерия за кратки разстояния. Засега се предлага само със стандартно предно задвижване, но чакаме модел 4х4, който, ако се осъществи, ще бъде първият такъв за класа.

Milano Elettrica ползва 54 кВч батерия, с която изминава 400 км. Двигателят е монтиран отпред, а според компанията, колата се представя отлично и предлага спортно каране, както подобава на всяка Alfa Romeo.

Това моделът с най-малко тегло в целия сегмент, смятат от компанията, и е най-добрата в класа относно динамиката на шофиране.

И при този модел очакваме вариант 4х4 по-късно, но според Импарато, това може да стане, само ако представянето се вписва в портфолиото и целите на компанията, а в случаи че това е невъзможно, няма да има такъв вариант.

Източник: Autocar

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации