Mercedes-AMG One, наречен „единствен и неповторим“, е единствената кола, вдъхновена от Формула 1 и с модифициран двигател, с който можете да пренесете състезанието на улицата и да я карате напълно законно в някои страни по света. От нея са произведени едва 275 броя, като сред щастливите собственици са състезателите Валтери Ботас и Нико Росбърг.

Ако сте пропуснали да я добавите към колекцията си и разбира се имате дълбоки джобове, един брой от този звяр е на търг, който приключва на 25 април, а цената се очаква да стигне няколко милиона долара.

Mercedes-AMG One може би ще си остане единствената „легална“ за пътя кола с такъв двигател, поради все по-строгите изисквания за емисии.

1.6-литровият V6 двигател е предизвикателство за инженерите, тъй като се налага да намалят rpm от 5000 до 1200 при адаптацията,  което удължава производството. Независимо от това, първите бройки са готови в края на 2022 г.

Въпреки общо 1049-те си к.с и обещанието за истинско състезателно изживяване, Mercedes-AMG One е хибрид и стартира винаги в ел. режим, а V6 се стартира след около минута.

С ускорение от 0 до 100 за 2.9 секунди и максимална скорост от 350 км/ч. хибрид или не, влиза в „категорията“ на Ферари и Макларън.

Автомобилът, който си търси нов собственик е изминал едва 100 км, което може да ни се струва тъжно за такава кола, но хората, които обичайно си купуват подобни автомобили, ги съхраняват внимателно и рядко ги управляват, за да не им падне цената, тъй като са по-скоро колекционерски.

AMG не разкриват каква е първоначалната цена на единствения и неповторим, но тя е в диапазона между 2 и 3 милиона долара.

В САЩ и ЕС обаче, тази кола няма да може да се движи по улиците, заради изискването за емисии, а от AMG не се и опитват да произведат вариант за тези пазaри, тъй като ще трябва да намалят значително мощността и така, АMG-One вече няма да бъде себе си.

Източник: Motor1

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации