Land Cruiser е знаков модел за Тойота, а моделът от 2024 определено е по-различен от предходните. Той е по-евтин, по-малък и не очакваме да издържи 30 години в пустинята, но все пак се представя достатъчно добре, за да защити репутацията на предшествениците си и да покаже, че класиката може да съществува и в по-съвременен вариант.

Новият Land Cruiser е пет-местен и с хибридна технология, която обаче не помага за пестене на повече гориво от предишния модел, а и от GX моделът, с който Land Cruiser има най-много сходства.

Автомобилът се предлага в два варианта, в различен стил. Единият  подозрително прилича на „класиката“ от 1958, а другият е негова по-съвременна версия.

Двата варианта се различават по-скоро като интериор и технологии за управление, като „класическия“ се завръща към по-опростените технологии на миналото, докато новият е по-луксозното му превъплъщение, без да губи от чара на офроуд автомобил.

Разбира се, и двата варианта са екипирани с LED дисплеи и безжична връзка, през която могат да получават софтуерни обновявания. При „класическия“ вариант просто има повече аналогови функционалности, докато при другия няма никакви.

Откъм размери, Land Cruiser 2024 е по-малък и разполага с 2.4-литров, 4-цилиндров двигател и осемстепенна автоматична трансмисия.

Заедно с вградените електромотори, които добавят 48 к.с. към мощността, системата разполага с общо 326 к.с. Това само по себе си е впечатляващо, но е с 55 к.с. по-малко отколкото предшественика.

Цената на модела започва от 57 хиляди долара, не точно евтино, но за Land Cruiser това е най-ниската цена за последните 20 години, а предишния модел стартираше от 86 хиляди.

Новият Land Cruiser идва и с вградената система за безопасност на Тойота, Toyota Safety Sense 3.0, която включва различни функции за асистенция при шофиране, например предупреждения за сблъсък отпред, автоматично спиране по спешност и детекция на пешеходци, шофиране в една лента, разпознаване на пътни знаци, автоматични дълги светлини, сензори за наблюдение и предупреждение за движение в „сляпата точка“ както и отзад и др.

Източник: Autoblog

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации