Малко хора имат специални спомени от Fiat 500L, но ако е возил самия папа, вече говорим за нещо съвсем различно.

Папамобилът, с който папа Франциск прави посещението си в Ню Йорк през 2015 г. е на търг и цената му може да стигне до 100 хиляди долара. Кое ѝ е специалното на тази кола, освен високопоставения пътник? Ами, това е достатъчно.

Според RM Sotheby’s, аукцион за коли, автомобилът е предоставен от Fiat Chrysler Automobiles и е използван за кратко от папа Франциск. С него той пристига на Пето Авеню, след което се премества в специално модифициран Джип, от който обществото може да го види по-добре.

След това, същият Fiat е ползван през 2016 г., по време на парада за деня на св. Патрик, а впоследствие, колата е дарена на аукцион, който подкрепя католически организации, занимаващи се с благотворителност.

Сега автомобилът се продава. Колата е почти чисто нова, изминала едва 1244 км, а в модела няма нищо особено – аукционът обявява, че има метално сив интериор с хромирани детайли.

За моделът знаем, че има включени затоплящи се предни седалки, автоматичен климатичен контрол и добра аудиосистема. С 1. 4-литров 4-цилиндров двигател, предно задвижване и 160 кс, се очаква цената да достигне 100 хиляди долара, въпреки че колата се счита за втора употреба.

Имайки предвид, че самият папа я е употребявал, можем да заключим, че вероятно си струва парите.

Източник: Carscoops

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации