Този атрактивен автомобил е разработен заедно с екипа на AVATAR и това няма как да остане незабелязано. Превозното средство е направо трансформирано. Този концептуален автомобил въплъщава визията на дизайнерите, инженерите и изследователите на тенденциите на Mercedes-Benz за мобилност, от бъдещето.

Висока ефективност

Със своите четири високоефективни електрически мотора, VISION AVTR въплъщава визията на динамичен, луксозен седан. С комбинирана мощност на двигателя от над 350 kW, поставя нов стандарт за EQ Power. Благодарение на интелигентното и напълно променливо разпределение на въртящия момент, мощността на четирите, напълно индивидуално, контролирани мотора не само се управлява по най-добрия начин, по отношение на динамиката на шофиране, но преди всичко е по- ефективен.

Иновативното задвижване на четирите колела с векторизиране на въртящия момент дава възможност за напълно нови свободи и гарантира динамика на шофиране. В същото време осигурява най-добрата възможна активна безопасност. Това означава, че всяко колело може да се задвижва отделно и в зависимост от ситуацията на шофиране. Благодарение на възможността за задвижване на предния и задния мост, едновременно или по противоположни начини, VISION AVTR може да се движи настрани с приблизително 30 градуса.

Електрическо задвижване

VISION AVTR е проектиран в съответствие с иновативното електрическо задвижване. За първи път революционната технология за батерии, се основава на базирана на графен, органична, клетъчна химия. По този начин напълно елиминира редките, токсични и скъпи метали. Така електромобилността става независима от изкопаемите ресурси. Което прави този автомобил фаворитът на потребители, загрижени за околната среда.

Абсолютна революция е и рециклируемостта чрез компостиране, която е 100% рециклируема.

Бързо зареждане

Технологията впечатлява и с изключителната си способност за бързо зареждане, чрез автоматизирана, проводяща технология за зареждане. Това означава, че батерията ще се зареди напълно за по-малко от 15 минути. Иновативната технология също така позволява максимална гъвкавост по отношение на пространството за конструиране. С локален минимум от 94 милиметра, батерията се адаптира идеално към концепцията за превозно средство, за споделено пространство, като по този начин увеличава многофункционалния интериор.

С капацитет от около 110 kWh, VISION AVTR позволява електрически пробег от повече от 700 километра. Чрез рекуперация по време на движение и спиране, високоволтовата батерия може да се презарежда с по-висока ефективност от установените системи, по време на шофиране. По този начин допринася за високата енергийна ефективност на цялостната система.

Невро подход на VISION AVTR

Невроморфният хардуер, обещава да минимизира енергийните изисквания на сензорите, чипове и други компоненти до няколко вата. Тяхното енергийно захранване се осигурява от кеширания ток на интегрираните соларни плочи на гърба на VISION AVTR.

Сливане на интериор и екстериор

За първи път Mercedes-Benz работи с напълно нов дизайнерски подход при проектирането на VISION AVTR. Холистичната концепция съчетава дизайнерските интериор и екстериор. Човекът и човешкото възприятие са отправната точка на процеса на проектиране. Той се случва отвътре, на вън и се основава  на разнообразни възприятия и нужди, които пътниците биха имали.

Устойчиви материали

Големи зони като облегалката на седалката, са украсени с променящ се цвят плат, вдъхновен от цветния свят на морето. В зависимост от светлината текстилът променя цвета си. От тъмно синьо, до едва доловимо светло синьо. Тези седалки са усъвършенствани от веганска кожа DINAMICA. Първият и единствен микрофибър, който гарантира екологична устойчивост през целия производствен цикъл. Това е рециклиран материал, направен от стари дрехи, знамена и PET пластмасови бутилки. По време на производството се обръща внимание на ниските емисии на замърсители и ниската консумация на енергия. Благодарение на своята гъвкавост, максимална производителност и високо качество, е подходящ за използване в луксозни автомобилни интериори.

Интуитивен контрол

VISION AVTR реагира на приближаването на пътниците, като визуализира енергийния и информационния поток на околната среда, с цифрови неврони. Първото взаимодействие в интериора между човек и превозно средство се случва напълно интуитивно, чрез контролния блок. С поставяне на ръката върху централната конзола, интериорът оживява и автомобилът разпознава водача по дишането му. Това се вижда на арматурното табло и на ръката на потребителя. По този начин VISION AVTR установява биометрична връзка с водача и повишава неговата осведоменост за околната среда. Когато шофирате, невроните преминават през външната страна на превозното средство. При промяна на посоката, енергията тече към съответната страна на автомобила.

Визуалната връзка между пътниците и външния свят се създава от модула с извит дисплей, който замества конвенционалното арматурно табло. Външният свят около автомобила и околността се показват, с атрактивни 3D графики, в реално време. В същото време показват какво се случва на пътя пред автомобила. Комбинирани с енергийни линии, тези детайлни изображения, в реално време вдъхват живот на интериора и позволяват на пътниците да откриват и взаимодействат с околната среда.

Mercedes-Benz съчетава лукс и устойчивост и работи, за да направи превозните средства възможно най-спестяващи ресурси. С VISION AVTR марката показва как   превозното средство може да се слее хармонично със своята среда и да комуникира с нея. В екосистемата на бъдещето върховният лукс е сливането на човека и природата, с помощта на технологиите.  Как да печелим вниманието на околните? VISION AVTR е пример за устойчив лукс в областта на дизайна. Веднага след като влезете, колата се превръща в продължение на собственото ви тяло и инструмент за изследване на околната среда. Както във филма, хората могат да използват аватари, за да разширят своите способности.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации