90-те години на миналия век са интересно време в историята на България.  Технологиите от Западния свят започнаха да навлизат у нас след дълги години съветски диктат.

Именно тогава на българския пазар се появиха и западните автомобили. Да притежаваш такъв обаче не беше толкова лесно, колкото е сега. Сумите за хубава кола бяха астрономически и доста от моделите изглеждаха недостижима мечта за средностатистическия българин.

За какви коли мечтаеха българите през 90-те? Ето няколко знакови автомобила от това време, които ще ви върнат назад във времето и ще ви накарат да се умилите (разбира се, ако сте от поколението на 90-те).

Mercedes-Benz W140

25 years Mercedes S-Class W140 - MercedesBlog

Мнозина цъкаха с език като видеха такава кола по улиците. Всъщност, този тип Mercedes се превърна в символ на организираната престъпност, тъй като масово се караше от босовете на така популярните силови групировки.

Ford Scorpio II

Ford Scorpio II Turnier technical specifications and fuel consumption — AutoData24.com

Вече няма да срещнете такава кола на пътя, но за времето си тя имаше редица последователи. През 90-те моделът беше ценен от експерти и автомобилисти.

Volvo C70

Volvo C70 Convertible технически характеристики и разход на гориво — AutoData24.com

Купето, появило се на бял свят през 1997 година прави истински фурор у нас. Автомобилът имаше и кабриолет версия, която беше още по-атрактивна. Такъв тип кола се произвежда до 2013 година, затова и в наши дни може да се намери и то в не лошо състояние.

BMW M3 (E36)

BMW M3 E36 - бижу, чиято цена става все по-висока | Nastarta

Това е един от хитовете сред българските любители на автомобили през 90-те години на миналия век. „Баварецът“ е роден през 1992 година, но може и сега да се срещне по пътищата, макар и не твърде често.

Audi 100

Coche del día: Audi 90 B3 - espíritu RACER

Истински символ на периода, за който говорим. Audi 100 се произвежда от 1968 година до 1994 година, но ние говорим за гамата от 1990 година. Трябва да отбележим, че най-новите модели изглеждат доста добре дори и по днешните стандарти.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации