Добрите шофьори са наясно, че двигателят на автомобила им е най-капризното нещо. Ако не бъдат полагани необходимите грижи за него, той много скоро ще отведе колата в сервиз. Основната грижа за него се свежда до навременната подмяна на моторното масло, без което правилното му функциониране е немислимо.

Има още едно нещо, което правят добрите шофьори – те не се ръководят от препоръките на производителя за подмяна на маслото и го правят по-рано от срока, който е препоръчан. Също така те залагат на най-подходящите масла за съответните климатични условия, а не задължително на онези, които производителят е препоръчал.

С това грижата за двигателя обаче все още не е приключила. Голяма част от неговите елементи по време на работа взаимодействат помежду си чрез триене. С течение на времето се отделят от тях малки метални стружки, които попадат право в моторното масло. А те могат да окажат отрицателно въздействие, попадайки в мотора. С течение на времето тези малки частици могат да се превърнат в причина за повреда на цилиндрите на двигателя. А колкото повече време минава, толкова повече нуждата от основен ремонт ще нараства. Производителите са се опитали да решат този проблем, като са поставили магнит върху тапата за изтичане на маслото, но явно това се оказва недостатъчно.

Добрите шофьори решили, че сами могат да си помогнат, като подсилят събирането на стружките с помощта на още магнити, закачени за масления филтър, които да могат да оберат колкото се може повече стружки.

 

 

 

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации