Шофиране в Сицилия. Ако ви предстои пътуване до италианския остров и имате намерение да си наемете кола, трябва да знаете, че се впускате в приключение.

Ако всичко, което трябва да направите, е да шофирате по сицилианските магистрали, където има слаб трафик и красиви пейзажи, нещата биха били наред. За съжаление, трябва да излезете от тях рано или късно и да шофирате в някой от градовете – тогава нещата се променят. Добрата новина е, че градският трафик не е толкова ужасяващ, колкото изглежда на пръв поглед – тайната е да разберете, че трябва да използвате клаксона толкова, колкото мигачите и спирачките.

Съществуват установени правила за движение по пътищата, въпреки че сицилианците, разбира се, пренебрегват повечето. Но ако сте внимателен и бдителен, ще се справите.

Вероятно ще забележите, че повечето коли в Катания, да речем, са леко чукнати, със счупени фарове или други драскотини. Това е нормално и на местните не им прави впечатление. Вие обаче се постарайте да опазите колата здрава, мисията не е невъзможна.

Паркирането също е трудно, защото колите са много, местата малко, а улиците тесни. Но ако сте решили да се впуснете в това приключение, не се отказвайте, ще бъде забавно и вълнуващо.

Какви коли карат сициалианците? Определено възможно най-малките – често такива само с две места, тъй като придвижването с тях е по-лесно. Колкото по-малка е колата, толкова по-добре – запомнете това правило, ако ви предстои шофиране в Сицилия. И бъдете готови за много адреналин.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации