Шокиращите 40 000 долара бяха платени от мераклия за 32-годишен автомобил. Става дума за Honda CRX от 1990 г., която бе спечелена от новия си собственик след онлайн наддаване.

Интересното е, че става дума за автомобил, който има някои визуални дефекти и няма някаква специална история.

Моделът се радва на огромна популярност през 80-те години на миналия век, а се произвежда от 1983 година до 1991 година.

Най-големият бум идва през 1986 година, когато са продадени впечатляващите 66 000 бройки.

В момента, в Щатите, старият модел се продава между 5 000 и 15 000 долара в зависимост от това в какво състояние е конкретния автомобил.

Сумата от 40 000 определено е доста повече от средната цена за този тип возило. За сравнение трябва да кажем, че чисто нов Honda Civic се продава за доста по-малка сума.

Все пак 32-годишната  Honda CRX има предимства и едно от тях е сравнително малкия пробег. Тя е минала около 20 000 километра за тези години и никога не е претърпявала инцидент.

Собственикът, който я купува нова я кара доста време, без да му прави никакви проблеми и я продава през 2018 година.

На човека, който я купува след него, се налага да направи някои козметични поправки – той сменя проводници на свещите, инжектори, термостат и други.

Продава я на новия собственик за 40 000 долара с пълен комплект резервни части и изрядни документи. Въпреки това сумата изглежда нереално висока за толкова стар автомобил. Човекът, който я е спечелил на търга обаче вярва, че инвестицията си е заслужава и смята да си кара новата кола с удоволствие.

Автомобилът има някои драскотини по ламарината, но това изобщо не притеснява ентусиаста. „Сигурно си мислите, че съм загубил разсъдъка си и, че не съм особено умен, за да дам толкова пари. Аз обаче послушах сърцето си и не съжалявам“, споделя собственикът, чието име не се съобщава.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации