Автомобилът от 1949 година върви с автограф на покойната Оливия Нютън- Джон

След смъртта на филмовата звезда Оливия Нютън-Джон, на 73-годишна възраст, не е изненада, че филмът „Брилянтин“ и реквизитите от него получават повишено внимание.

Известният Mercury Hot Rod от 1949 година, който „участва“ в култовия мюзикъл от 1978 година, където Нютън-Джон си партнира с Джон Траволта, ще бъде продаден на търг. Щастливецът, който ще се сдобие с него, ще получи и автограф на Оливия Нютън-Джон – автомобилът върви с него.
Голямото наддаване ще се състои на 20 август в Монтерей, Калифорния.

Купето е създадено от легендарния Еди Пол и е използвано в незабравимото състезание Thunder Road в Лос Анджелис. По време на една от най-запомнящите се сцени във филма, Дани Зуко (Джон Траволта) се изправя срещу съперника си Лео „Craterface“ Балмундо (Денис Стюарт) зад волана на „Greased Lightning“, Ford De Luxe кабриолет от 1948 г. Балмундо, от друга страна, кара „Hell’s Chariot“, черен кабриолет с жълта боя за високоскоростно преследване.

Днес колата все още е с оригиналния си V-8 двигател и 3-степенна ръчна скоростна кутия с Touch-O-Matic овърдрайв, както и стикери „Scorpions“ на двете врати, гуми Firestone Wide Oval и решетка Mercury от 1950 г.
Преди търга, автомобилът се оценява на сума от 600 000 до 750 000 долара.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации