Новите суперлуксозни кемпери на Tesla определено биха накарали производителите от Airstreams да се засрамят.
Корените на тези уникални возила са назад във времето, създател на дизайна е Хоули Боулус, който е самолетен конструктор. През 1934 година той е изобретели металното ремарке за транспортиране на екипажи до отдалечени места. Именно това метално ремарке е в основата на дизайна на днешните кемпери на Tesla, които са чудо на модерната техника.

Bowlus Volterra Is An Electric Travel Trailer That Can Charge Your EV - TechInkers

Характеризират се със заоблена предна част, която се стеснява в обърната с главата надолу задна част с форма на кану.
Към досегашните модели на Bowlus – Terra Firma, Endless Highways Performance Edition и Endless Highways Edition – се присъединява нов модел, наречен Volterra, който е напълно електрифициран. Той ще се появи през 2023 година.
Всъщност, той е много „първи“ неща – първият 100 процента електрически, първият с AeroSolar, първият с високоскоростен сателитен интернет; и първият, който предлага индукционен котлон за готвене.

Bowlus Unveils the Voltera, the World's First Electric Travel Trailer – Robb Report

Както казахме, Volterra е изцяло електрически. Това означава, че няма генератор и не работи на газ – обичайните източници на енергия за работа на уреди. Има 17 kwh литиево-желязо-фосфатни батерии (за 100-процентно увеличение на капацитета на батерията спрямо модела Terra Firma).
Той има 20-амперни изводи, за да може да тегли друго превозно средство в случай на спешност.

Гордостта на Bowlus е настройката AeroSolar, която има до 480 вата абсорбция на слънчева енергия. В сравнение със стъклените панели с алуминиева рамка, панелите AeroSolar разполагат с монокристални клетки с PERC технология, която прави клетките по-ефективни, а панелите леки и издръжливи. Те са съчетани с интелигентен MPPT соларен контролер, който координира потока от слънчева светлина. Слънчевите панели пасват идеално на покрива на кемпера.

Докато пътувате с този кемпер, можете и да работите, защото има бърз интернет. Така, буквално насред нищото, имате възможност да сърфирате колкото си искате.

Повечето кемпери разполагат с газови котлони. Bowlus Volterra обаче има индукционен плот за готвене, с по-добра енергийната ефективност, като същевременно осигурява прецизен контрол на температурата и готвенето. Индукционните готварски плотове са по-безопасни, тъй като повърхността работи с магнитно поле и това означава, че не е нужно да се загрява целия кемпер, докато готвите. Недостатъците на индукционните плотове са, че те изискват съдове, които да са пригодени за такъв тип плот.

Вътре в кемпера е повече от комфортно. Могат да се настанят и да вечерят поне четирима души и да се чувстват добре, без да им е тясно. Интериорът е наречен „La Cumbre“, на името на планински връх около Санта Барбара, Калифорния.

Bowlus Road Chief's Endless Highways Travel Trailer — urdesignmag

Седалките „Ynez“ с акцентни кантове „Rafael“ пресъздават красив калифорнийски залез. Също така има 100-процентови ленени завивки, одеяла и декоративни възглавници с черни и розови райета.

Bowlus Volterra е около 1500 килограма, тоест е доста лек, в сравнение с други кемпери.
Има голям резервоар за вода, така че е удобно да се ползва подвижен душ. Друг плюс е неговата 120-градусова цветна резервна камера, която е акумулаторна, водоустойчива и съвместима с всички устройства с iOS и Android.

И накрая – цената на това чудо на колела е 310 000 долара. Което обяснява защо не се срещат често. За сравнение – най-скъпият Airstream струва 206 500 долара. Bowlus Volterra обаче е друга класа, за който може да си го позволи определено си заслужава.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации