„Колите“ на Disney и Pixar се появяват по кината през лятото на 2006 година, но продукцията на филма е започнала доста години преди това, като нейният дизайнер за първи път скицира главния герой на филма – Сали Карера, през 2002 година.
Въпреки че филмът „Колите“ е само на 16 години, героят на Сали празнува две десетилетия от напускането на анимационния завод в Цуфенхаузен. В чест на годишнината екипът на Cars работи с Porsche да създаде единственото по рода си Porsche 911 за 2022 година, което носи марката Sally Special.

Porsche 911 Sally Special произлиза от анимиран герой - 2
Базиран на оборудването на Carrera GTS с 473 конски сили, Sally Special включва сребристи рамки на фаровете, както и задни емблеми и разместени джанти с пет спици, които имитират тези на Сали. Porsche и Pixar се въздържана да поставят на Sally Special големи очи и уста на мястото на предното стъкло или предната решетка. Нито пък са се възползвали от Бони Хънт да предостави гласови напътствия за навигационната система в таблото.

Porsche 911 Sally Special произлиза от анимиран герой - 3
Най-забележителното в Sally Special е неговият интересен оттенък Sally Blue Metallic. Металикът се разпростира и върху някои части от предната и задната страна на автомобила и капака на двигателя – места, които Porsche поддържа в черно на обикновената Carrera GTS. Повдигането на задния спойлер на Sally Special разкрива лепенка, която съвпада с ивиците на Сали, подобни на татуировки на гърба.
Подобно на екстериора, интериорът на Sally Special се отличава с набор от индивидуални щрихи. Sally Blue Metallic украсява гарнитурите на кабината и допълва кожените седалки Chalk, които включват Speed Blue и Chalk шевове и вложки Pepita. Chalk и Speed Blue се намират и по други точки от вътрешността на Sally Special – долното арматурно табло, централния маркер на волана и дисплея на модела на превключване на скоростния лост на седемстепенната ръчна скоростна кутия.

Porsche 911 Sally Special произлиза от анимиран герой - 5
Други отличителни детайли включват печат върху арматурното табло над жабката, обозначаващ специалната природа на автомобила, осветени предпазители на Sally Special и уникален „Kachow Mode“, който замества типичния бутон Sport Response на превключвателя за режим на шофиране, монтиран на волана на автомобила.

Porsche 911 Sally Special произлиза от анимиран герой - 6
Porsche и Pixar продават колата на търг на предстоящото събитие на RM Sotheby`s в Монтерей, Калифорния. Постъпленията от продажбата, която ще се състои на 20 август, ще бъдат от полза за две благотворителни организации: Girls Inc. и UNHCR.
При връчването на ключовете за Sally Special, спечелилият търга ще получи и часовник Porsche Design, втори комплект джанти, уникален капак за автомобил и специална книга, съдържаща информация за развитието на Sally Special.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации