Поставиха под карантина електромобилите и хибридните автомобили в Италия. Това се отнася за районите, които най-много пострадаха от опустошителните наводнения през последните седмици. Областта Емилия-Романя е една от тях, като причината за наложените мерки е налична опасност от запалване на превозните средства.

Наскоро Nissan Leaf се запали в италианския град Равена, след като автомобилът е бил над 24 часа под вода. Огнеборците са се справили с възникналия проблем, но местните власти са предприели мерки, за да предотвратят бъдещи подобни инциденти. Всички превозни средства, които по някакъв начин са засегнати от наводненията, няма да се използват за срок от петнадесет дни. През това време те няма да могат да стоят на открити места и трябва да бъдат паркирани на поне пет метра от близки сгради или автомобили.

Наложените мерки породиха много въпроси, свързани с издръжливостта на електромобилите. Батериите им са специално изолирани и по този начин могат да предотвратят различни химични реакции и други инциденти. На първо четене електромобилите са напълно обезопасени, но разрушителните наводнения в Емилия-Романя са непредвидими природни бедствия, които се намират извън контрола на технологиите.

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации