Собственици на Tesla протестират срещу цената на новата технология за пълно самоуправление

Новият автопилот на Tesla – FSD (технология за пълно самоуправление) и осъвременен вариант на предишния Autopilot е с цена 15 000 долара.

Доста собственици на Tesla обаче протестират срещу тази цена, като смятат, че тя не е оправдана.

Според главния изпълнителен директор на компанията Илън Мъск обаче до края на годината софтуерът FSD трябва да почне да се използва масово и този процес вече е започнал.

CNN обаче съобщава, че над 90 процента от собствениците на Tesla не са доволни от цената на технологията и протестират срещу нея. „Не си струва парите“, категорични са 11 от 13 анкетирани.

Ето и един пример.

Уисъм Ал-Рауи е собственик на Tesla от четири години, а когато е закупил колата, цената на FSD е била едва 2500 долара.

Той е останал изключително разочарован от увеличението и дори е поискал компанията да премахне функцията от неговото возило. „Не струва и 10 000 долара, какво остава за 15 000“, категоричен е Ал-Рауи.

Логан Росиньол, друг собственик на автомобил Tesla твърди, че системата изобщо не е толкова полезна и функционална, колкото от фирмата твърдят и определено не трябва да струва толкова много. „Плащате за обещание, не за нещо реално“, твърди той.

Все пак има и хора, които харесват FSD и смятат, че цената не е толкова висока, колкото се твърди.

Дон Бърк, собственик, който страда от мускулна дистрофия, твърди, че FSD е много полезна за него. „Обичам да бъда мобилен, а тази система ми дава възможност да карам колата си, въпреки сериозните здравословни проблеми, които имам“, заявява той.

Неотдавна пък собственици на Tesla от Норвегия заплашиха с гладна стачка заради проблеми по колите.  Ето от какво се оплакват те:

Колата пали трудно при ниски температури

Дръжките на вратите се отварят трудно, когато температурите са ниски

Има проблеми и при много топло време

Интернетът е бавен и забива често

Има проблеми с отварянето и затварянето на прозорците

Норвежците са поискали да се свържат с Илон Мъск, за да му изкажат съображенията си и са казали, че ще прибегнат до гладна стачка. Отговорът на Мъск е красноречив. Той заявил, че гладуването е полезно и той често го практикува, за да свали килограми.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации