Ferrari SF90 Stradale се продава за 202 000 долара. Това е много ниска цена за такъв автомобил, счита се, че го продават направо на безценица, като се има предвид, че реалната му цена е пет пъти по-висока. Защо цената е толкова понижена? Причината се крие в силна буря от юни тази година в Маями.

Гараж с много луксозни автомобили се наводни, а жертва на стихията стана именно такова Ferrari SF90 Stradale.

Дизайнът на автомобила – черни ивици и жълти линии, показва, че става дума именно за това возило. Освен това в описанието си пише, че колата е пострадала при тежка буря и е била под вода.

Всъщност Ferrari-то няма видими щети, и каросерията и интериорът си изглеждат напълно добре. Всъщност обаче проблемът е с техниката и той е сериозен. Даже се посочва, че от застрахователната компания са издали на колата сертификат да бъде унищожен. Това означава, че той повече няма право да бъде регистриран и да се движи по пътищата.  Въпреки това собственикът прави опит да го продаде и се надява да намери купувач, благодарение на ниската цена, която е поставена.

Ferrari SF90 Stradale се задвижва от хибридна система, която се състои от 4,0-литров битурбо V8 със 720 к.с. и три електромотора.

Съвкупната мощност е 1000 к.с., като един от електрическите мотори е поставен между двигателя и 8-степенната роботизирана трансмисия с два амбриажа, а другите два – на предния мост.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации