Maserati Projekt 24 – новото пистово чудо на италианския производител. Автомобилът е подобие на шосейното Maserati MC20, което дебютира през май 2020 година.

Уникален набор от услуги и емоции на пистата, това гарантират от компанията на своите бъдещи клиенти. „Солено“ ли ще е обаче това удоволствие, все още не е ясно. Приблизителни цени дори и производителят все още не е оповестил.

Новият модел е наследник на техническите характеристики на Maserati MC20, като са допълнени много нови и модерни екстри. 3.0-литровият двигател Nettuno V6 на MC20 е с увеличена мощност от 630 на 730 конски сили. Новият модел е с 6-степенна секвенциална трансмисия, за разлика от този през 2020 година, който е с 8-степенна автоматична. Projekt24 е с 250 килограма по-лек, отколкото MC20. Разликата в тежестта е за сметка на опростения интериор и прозорците от поликарбонат.

Уникалните 18-инчови алуминиеви джанти са оборудвани със слик-гуми, а спирачките са със състезателни апарати, със специална система за охлаждане. При окачването е заложено на двоен носач с регулируеми амортисьори и регулируеми предни и задни щанги.

Допълнителните екстри на модела включват седалка за пътника, дисплей на камерата за обратно виждане, камера в автомобила, мониторинг на налягането в гумите.

Екстремен външен вид, големи отвори на предния капак, разширени странични прагове, свързано с централната перка масивно задно крило – това ни предлага новото пистово чудо на Maserati.

 

 

 

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации