Новите модели на Rolls-Royce ще бъдат изцяло електрически, тъй като компанията планира да произвежда само коли, задвижвани на ток до края на 2030 година.

Rolls-Royce Spectre е първият електрически автомобил на марката и ще влезе в производство по-късно тази година. Шефът Торстен Мюлер-Отвос потвърди, че ревизираните версии от серия 2 на текущата гама от модели на фирмата – Rolls-Royce Phantom, Rolls-Royce Ghost и Rolls-Royce Cullinan – ще останат с двигатели с вътрешно горене, но след това ще се премине към електричество.

„До края на 2030 г. вече няма да има двигатели V12“, каза той. „Автомобилите от серия 2 ще бъдат V12, но чисто новите Rolls-Royce ще бъдат електрически.“

Мюлер-Отвос каза още, че че компанията няма да пуска хибридни модели и ще премине от бензинов двигател направо към EV. „Няма как да имаме всичко, ние сме малка компания“, бе коментарът му относно хибридите.

Rolls-Royce наскоро обяви рекордни продажби от малко над 6000 автомобила, продадени през 2022 г., а средната цена на кола надхвърли 500 000 евро за първи път.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации