Сенатът на американския щат Мисисипи даде окончателно одобрение на законопроект за ограничаване на производителите на електрически автомобили да откриват нови представителства в щата, освен ако не спазват същите закони, които следват производителите на коли с двигатели с вътрешно горене. Решението предизвика дебати в Сената.

Противниците заявиха, че това би било против консервативните принципи, като създаде правителствена политика, която се намесва в автомобилния пазар и спира производителите на електрически автомобили да създават нови технологии и работни места. Поддръжниците пък казаха, че законът ще гарантира, че всички производители на автомобили, независимо от техния бизнес модел, играят по едни и същи правила.

Tesla продава превозни средства на едно място в Мисисипи, което е класифицирано като магазин, а не като представителство. Разграничението позволява на компанията да работи извън държавните закони, регулиращи франчайз бизнеса.
Това изключение и перспективата други електрически компании да се възползват от него, дава на тези производителите специални привилегии, на които компаниите за возила с двигатели с вътрешно горене на автомобили не се радват, смята сенатора – републиканец Даниел Спаркс.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации