Компанията Vinci Autoroutes, която ръководи всички магистрали в страната е направила проучване измежду 12 400  европейски водачи на автомобили. Анализите сочат, че 79% от шофьорите имат не особено добро  поведение към своите колеги на пътя, други пък 97% са горди със своите умения зад волана. В това изследване са се включили по 1000 души от 11 европейски страни. Интересното е, че крайните резултати са любопитни.

Като например поляците –  42% от тях споменават, че карането е „всеки за себе си”, а при испанците това са 7% от шофьорите. Малка част от британците пък споделят, че пешеходец, започнал да кара, е съвсем различен като поведение, а за техните шофьори те споделят, че са спокойни. 16% от италианците споделят, че техните сънародници са възпитани и внимателни шофьори. За сметка на тях 14% от франзуците, се чувстват подложени на огромен стрес зад волана.

Опасните шофьори на Европа - b9ce01a3740a2c063cbf820f52b4eb74 04 1

Около една трета от германците отбелязват, че шофьорите в тяхната страна са изключително агресивни на пътя. А тук идват едни от най-недисциплинираните водачи, а това именно са гърците. Половината от техните сънародници споделят, че те ругаят, ръкомахат, сигнализират или в крайни случаи слизат от колата и са готови да се разправят със свой колега. Това е една от първите държви в списъка по брой на водачи, които са готови да изблъскат съседната кола от пътя.

Много интересен факт споделят нашите южни съседи, че 77% от техните водачи на автомобили използват мобилните си телефони, за да разговарят, а 83% дори сърфират в смартфоните си по време на път.

Положителното, което виждаме в нашите съседи гърци, е че са казали нещо добро за шофьорите от различните страни. И накрая като обобщение, на първото лидерско място се нареждат британците, които са настроени позитивнж към своите колеги на пътя от другите страни.

 

Опасните шофьори на Европа - shofior 696x387 1

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации