Дженерал Мотърс потвърди, че приключва производството на емблематичния модел Malibu в края на 2024 г. и ще се фокусира върху разработките на ел. автомобили, което включва и обновяване на производствени линии.

Малко са автомобилите, които могат да се похвалят с толкова дълъг живот както Chevy Malibu – създаден за първи път през 1964 г. , през 1983 г. компанията спира производство му, за да го започне отново през 1997 г. Сега предстои второто в историята на автомобила сваляне от поточната линия, надяваме се не завинаги.

Промяната идва след инвестиция в завода на компанията в Канзас, като на пауза ще остане и производство на Кадилак XT4. Така заводът ще може да се обнови до края на 2025 г., след което там ще се произвежда и обновения Bolt EV .

В последните години, Шевролет следва тренда в индустрията и започва производство на повече кросоувъри и SUV, но моделът Malibu остава популярен, с над 10 милиона броя автомобили, продадени  от общо 9 превъплъщения – 4 до 1983 г., последвани от още 5 модела след 1997 г.

Поради популярността на Malibu, новината за края му е изненада, но не се знае дали компанията няма да го възкреси след няколко години във вид на ел. автомобил или хибрид.

Източник: Car and Driver

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации