Рядък модел Porsche 911 Carrera RS 2.7, което е било собственост на покойния актьор Пол Уокър, ще бъде продадено на аукцион през предстоящия август месец.

Колата е произведена през далечната 1973 година и е оборудвана с Touring пакет.  Цветът й е ярък – жълт с черни стикери и елементи от хром.

Окачването, задвижването и спирачките са обновени от най-добрите специалисти в областта. Интериорът също е преминал през процес на подобрение, за да отговаря на съвременните стандарти.

Мощността на Porsche 911 Carrera RS 2.7 е солидна – 210 конски сили, които позволяват ускорение до 100 километра в час за по-малко от шест секунди.

Автомобилът, който е бил шофиран от Пол Уокър има пробег от малко под 100 000 километра за близо 50-те години, в които е на бял свят.

Актьорът беше голям любител на марката Porsche. Той загина в катастрофа през 2013 година, след като спортният му автомобил, от същия бранд, се заби в дърво с висока скорост. Тогава бе заведено дело срещу автомобилния гигант, който в последствие бе оправдан, тъй като не са намерени доказателства, че инцидентът се е случил заради дефекти в колата.

Според специалистите причината е високата скорост – тя е била 160 километра в час. Колата е била управлявана от приятеля на Пол Уокър – финансовия консултант Роджър Родас.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации