В голяма част от случаите автотърговците превъртат километража на употребяваните автомобили. Целта им е да покажат, че колата и двигателя не са много износени, макар че в действителност това не е така.
Има няколко неща в автомобилите обаче, по които може да се познае много. Какво да наблюдавате внимателно при покупката на употребяван автомобил? Как по тези неща можете да познаете дали цифрата на километража е действителна? Ако километража е отчел 30-40 хиляди километра, не гледайте само него, а погледнете и следните няколко неща по колата.
Кормилото

Кои признаци издават, че колата има голям пробег - 1544364318 2
Голяма част от купувачите винаги оглеждат интериора на колата, но никога не хвърлят поглед на най-важното волана. Съвет: винаги оглеждайте какво е неговото състояние. Ако е протрита централната му част и кръгът, който шофьорът държи в ръцете си, няма как това да е кола, която е на няколко хиляди километра. Ако реално тя е сравнително нова, кормилото също ще е като ново. Ако обаче то е протрито и износено, километражът със сигурност е превъртян и то не малко.
Педалите

Кои признаци издават, че колата има голям пробег - 1544364318 3
Автомобилните педали са метални и обикновено те са покрити с гумички. Ако гумичките видимо са протрити или имат дупки, през които можете да видите металната основа, няма как числото, което виждате на уреда за километража да е реално. Това също е един сигурен признак, че ви лъжат за реалните километри на автомобила.
Тапицерията на седалките

Кои признаци издават, че колата има голям пробег - 1544364319 4 1
При оглеждането на интериора, това няма как да ви убегне. Ако видите, че седалките са протрити или прокъсани, това е сигурен знак, че автомобила има голям пробег.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации