Слушали ли сте някога за Qiantu Motor? Много вероятно е,  разбира се,  това да не се е случвало, защото самата компания не е абсолютна новост на международната автомобилна сцена. Марката стана прочута покрай лансирания през 2016г., в Китай електрически роудстър K50.

Производителят,който се намира  в Сужу, има незадоволителен комерсиален резултат, поради слабите покупки на първия си модел, като успява да продаде едва около стотина бройки от него между 2018 и 2020 година. В момента от компанията Qiantu се опитват отново да атакуват пазара с интересна двуместна машина, отново с нулеви емисии.

Създаден е нов спортен автомобил - 12 000 евро от китайци - 2 3

Моделът е наречен Qianti K20. Има пробег с едно зареждане на батериите от 500 километра и стартова цена за китайския пазар, еквивалентна на малко над 12 000 евро. Колата е спортна и е създадена, след като фирмата, която е собственост на китайската група CH Auto, получи серия заеми, които й позволиха да продължат търговията си.

Новият модел K20 неоспоримо изглежда интересен, не само заради странния си интериор, наподобяващ хечбек, макар и само с две врати и също толкова места в салона. Извън данните за пробега, колата предлага задвижване 4х4, благодарение на два елекромотора.

Създаден е нов спортен автомобил - 12 000 евро от китайци - 3 1

Автомобилът предлага максимална мощност от 218 конски сили и въртящ момент от 290 Нм. Докато тези цифри не звучат кой знае колко удовлетворяващо, трябва се има предвид и доста ниската маса на електромобила, която е около 800кг. Това допуска увеличаването от 0 до 100 км/ч  едва за 4,7 секунди.

Спортният електромобил е достъпен за регулярни продажби само в Китай, като цената му е повече от атрактивна дори и за местния пазар. Най-върховната версия на Qiantu K20 не би надхвърлила 20 000 евро.

Интересен факт е, че колата може да бъде закупена с батерия под наем, подобно на някои модели на Renault, като например Zoe.

Създаден е нов спортен автомобил - 12 000 евро от китайци - 4 1

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации