Subaru все по-осезаемо върви напред към изпълнение на плана за електрификация на своите модели автомобили. Очаква се до 2028 година производителите да предложат общо 4 чисто нови електрически кросоувъра. Предполага се, че моделите ще бъдат пуснати за първи път на автомобилния пазар в Америка.

Изпълнителният директор на Subaru, който ще поеме този пост следващия месец обяви, че производството на електромобилите ще се случва в два японски завода. Информацията беше поднесена на специално събитие, по време на което бяха обсъдени всички фискални резултати от изминалата 2022 г.

В горепосочените заводи ще бъдат произвеждани около 200 000 електрически автомобила за една година. Към настоящия момент в завода Subaru Yajima се произвеждат BRZ, WRX, Crosstrek, Forester, Legacy и Impreza.

Прогнозира се най-късно до края на 2030 г. общите продажби на електрифицираните автомобили да превземат 40% от обема. Категорично появата на новите кросоувъри ще се превърне в една успешно постигната цел на компанията.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации