Ако изпитвате притеснение от факта, че навън се стъмва, а вие сте във вашия електромобил, то тогава тази статия е за вас. Притеснявате се от тъмната нощ и пробега на автомобила ви, ако чистачките и светлините се пуснат? Няма място за притеснение!

Ако са пуснати на пълна скорост, чистачките на електромобила ви ще консумират едва 100 W, тъй като те притежават 12 V мотор, който функционира с по-малко от 10 ампера. Това означава, че ще е необходимо да включите чистачките си за около 10 часа, за да можете да използвате 1kWh от цялостната енергия на батерията. Голям процент от електромобилите днес имат LED светлини, които използват минимално количество енергия.

В по-сериозно изпитание за шофьорите може да се превърне обезпотяването, в случай че автомобилът ви няма термопомпа. В такъв момент вие ще пуснете климатика, но натискайки бутона за максимална степен на обезпотяване, системата ще започне да чисти едва след няколко минути. След това спокойно можете да изключите климатика, след което да намалите вентилатора, за да успеете да поддържате добра видимост.

Има вариант енергията, която бива абсорбирана от гумите по време на изчистването на водата да увеличи вашия пробег или с други думи казано – икономичния режим на гориво.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации