Гигантът Toyota Motor за пореден път отчете рекорд в сферата на продажбите на автомобили. Японската компания успя да произведе за месец април 787 800 автомобила в света. По актуални данни това е с 13,8% повече от същия месец през 2022 г. Този успех се дължи на края на пандемията от COVID-19.

Водеща страна, в която производството се е увеличило, е Китай. То бележи ръст с около 51%, след като приключиха задължителните мерки на територията на Шанхай, свързани с вируса. В цяла Европа производството също е засилено.

В рамките на настоящата фискална година, която трябва да приключи през 2024 г., японският производител има планове за производството на около 10,1 млн. автомобили от Toyota и Lexus.

Продажбите в глобален мащаб са се увеличили с почти 5% отново през месец април, а в Япония увеличението варира до 21,5%. Особен интерес се наблюдава към закупуването на хибриди, като например новия Prius, който беляза висок ръст в продажбите в Япония с почти 60% на годишна база. Броят на продадените електромобили от началото на тази година е 26 057.

, , ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации