Със сигурност сте виждали добавки за гориво в местните магазини за автомобилни консумативи и по бензиностанциите, но за какво всъщност служат те?

Добавките за гориво са специализирани двигателни течности, които можете да добавите директно към горивната система на вашия автомобил. Те предлагат набор от предимства за автомобила, независимо дали той е бензинов, дизелов или хибриден.

Много от шофьорите не знаят, че бензинът и дизелът невинаги са с най-добро качество. С течение на времето това може да повлияе на работата на автомобила, като върху инжекторите се натрупват отлагания. В резултат на това можете да забележите по-високи емисии, ограничен MPG и лошо състояние на двигателя – и точно тук е ролята на горивните добавки.

Добавките за гориво са предназначени да премахнат отлаганията от горивната система на автомобила, независимо дали те са в резервоара или инжекторите. Те съдържат мощни почистващи агенти, които премахват отлаганията и частиците от горивото, така че можете да сте сигурни, че това, което слагате в колата си, не причинява никаква вреда на двигателя.

Използването на добавки за почистване във вътрешността на автомобила може да намали емисиите, да повиши производителността и да удължи живота на двигателя, като ще допринесе и за по-доброто шофиране, независимо от марката и модела.

Освен всичките тези ползи, добавките за горива засилват правилното смазване на работните компоненти. Което ще рече, че движещите се части ще се износват по-бавно и няма да се налага често да се правят ремонти по двигателя. От тази гледна точка добавките могат да ви спестят доста пари, допринасяйки за това автомобила да ви служи продължително и безаварийно в продължение на години.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации