Японският производител Subau официално потвърди, че работи върху второ поколение на спортното купе BRZ. Премиерата на автомобила най-вероятно ще се състои през 2021 г.

Досега от Subaru отказваха да коментира бъдещето на модела, като основната причина за това бяха действията на партньора в проекта Toyota. Двете компании разработиха съвместно първата генерация на BRZ, която се продава и като Toyota GT86. Напоследък обаче се заговори, че Toyota ще се оттегли от разработката на бъдещия модел, тъй като GT86 ще се конкурира с най-слабата версия на новата Supra.

В Subaru явно имат резервен вариант при оттеглянето на партньор си от проекта и вече работят върху него. Предвижда се новото поколение на BRZ да получи нов 4-цилиндров бензинов турбомотор, но не се изключва възможността под капака на автомобила да се появи хибриден силов агрегат, с чиято помощ да бъдат покрити новите екологични изисквания.

От компанията засега не разкриват никакви подробности за бъдещия модел. Знае се единствено, че неговият основен конкурент на пазара ще бъде Mazda MX-5 Miata

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации