Шампионите на България на рали и рали-спринт Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с SkodaFabia R5 завършиха първия ден от рали „България“ като лидери след много интензивен ден, пълен с изненади. Тандемът е на 2,6 сек пред Димитър Илиев и Петър Стойчев със същия автомобил след 11 отсечки в първия ден. Трети на 1,43 мин са Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo 9.

В първите 5 отсечки Ангелов и Сивов натрупаха преднина от 9,5 сек, а Димитър Илиев успя да вземе етапна победа в СЕ6. След преминаването на 7-и и 8-и специален етап – Новосел 1 и Шумен 1, Ангелов и Сивов натрупаха преднина от 13,1 сек пред Илиев и Стойчев, но в СЕ9 Новосел 2 Илиев и Стойчев отново върнаха 2,2 сек от изоставането си, а в СЕ10 спечели румънският шампион Дан Гъртофан с Fabia R5. Но пилотът изостава на повече от 2 мин. заради получено наказание от 90 сек. Тихомир Стратиев с Ford Fiesta Proto трябваше да смени диференциал на 5-ия етап и се срина надолу в  класирането.

Така се стигна до СЕ11, на който Илиев успя да съкрати с цели 8,1 сек изоставането си от Ангелов. „Не направихме правилния избор на гуми за последните отсечки, защото очаквахме сухо време, но в последната отсечка не бе изсъхнало и половината етап бе мокър. Утре ще бъде изключително интересно на хлъзгавите етапи на Аладжа Манастир“, коментира Ангелов. „Бяхме много на ръба в този етап през цялото време“, поясни след финала Димитър Илиев. 

В неделния ден предстоят 5 етапа с обща дължина 49,28 км и 125 км преход – по две минавания на Аладжа манастир и Синдел, както и суперспециален етап в града от 15,30 ч.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации