Компанията Honda разкри част от техническите характеристики на своя първи електромобил – Honda e, чиято премиера ще се състои до края на годината, а продажбите ще стартират през 2020 г.

Honda e става първия модел на японската марка, построен на нова платформа, която е специално разработена за автомобили с изцяло електрически силови агрегат. Блокът акумулатори е поставен на пода на автомобила, като е по средата между двете оси. Това осигурява нисък център на тежестта и идеално разпределение на теглото – 50:50. Колата е получи и независимо окачване, осигуряващо отлична стабилност във всяка ситуация.

 

Комплектът литиево-йонни батерии с капацитет 35,5 кВт/ч и течно охлаждане е съвместим със система за бързо зареждане, която може да напълни акумулаторите от 0 до 80% само за 30 минути. Пробегът на Honda e с едно зареждане е 200 км.

 

Засега японците на са показали серийния вариант на модела. През март на автосалона в Женева беше представен концептуалният E Prototype, който компанията определи като „готов на 95% сериен автомобил“.

 

В момента Honda приема поръчки за електромобила си, като на първо време той ще бъде достъпен само в четири европейски държави – Великобритания, Германия, Франция и Норвегия. Желаещите трябва да предплатят по 1000 евро, като първите доставки до клиентите ще бъдат осъществени през пролетта на 2020 г.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации