В плановете на BMW не влиза разработката на M-версия на новото 1-Series, но за сметка на това в компанията смятат, че „напомпан“ кросоувър X7 M би се радвал на сериозно търсене от страна на клиенти. Това заяви пред AutoExpress ръководителят на отдела по планиране на подразделението BMW М Карстен Прис.

Новата 1-Series беше представена пред публика съвсем наскоро, като моделът преминава на предна платформа с напречно разположение на двигателя. Най-мощната версия на модела M135i xDrive с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ 306 к.с. Феновете на марката очакваха след време да излезе и по-мощен вариант – М1, но това няма да стане.

 

Според Прис, в BMW не планират подобен автомобил, а причината е, че за да излезе М-версия на даден модел, тя трябва да бъде търсена в цял свят – нещо, което не се отнася за компактните хецчбеци. Затова и създаването на M1 би било твърде скъпо и нерентабилно.

 

Купето М2 ще продължа да съществува заедно с основните модели на спортното подразделение М3 и М5. А най-големи шансове за попадане в това семейство, според топ-мениджърите на марката, има новият X7. Причината е, че пазарът на кросоувърите продължава да расте, ката спортните версии на тези модели се радват на все по-голямо търсене.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации