Концернът General Motors най-вероятно ще прекрати производството на един от легендарния си модел Chevrolet Camaro, съобщават американски медии. От компанията не потвърждават информацията, но и не е отричат.

Причината е, че ръководството на GM не вижда перспективи за следващо поколение на масъл-кара, която трябва да излезе през 2023 г. Представител на концерна заяви, че няма да коментира спекулации, но и призна, че ситуацията е доста сложна. Той допълни, че сегашната генерация на Camaro ще бъде обновена през есента, като новостите при модела ще засегнат най-вече неговото управление.

 

Обновеният модел във версия LT1 ще получи променен дизайн, както и V8 двигател. Модификацията SS, която си заработи няколко доста престижни награди за дизайн, ще бъде оборудвана с напълно нова предна част в стила на концептуалния модел Camaro Shock.

 

Като цяло, бъдещето на Camaro изглежда доста неясно, тъй като от излизането на сегашната генерация през 2016 г. продажбите непрекъснато падат. През 2018 г. са продадени 51 000 бройки, което е най-лошият резултат от 2009 г. насам, когато моделът беше възроден. През първите 3 месеца на 2019 г. положението е още по-лошо.

 

Според информациите, маркетинговият отдел на GM в момента проучва ситуацията, но експертите са категорични, че ако фейслифтът не увеличи продажбите, то бъдещето на Camaro е ясно и моделът няма да получи ново поколение.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации