През 2019 г. компанията Bentley отбелязва своята 100-годишнинате и по този повод ще пусне на пазара 100 бройки от кабриолета Continental GT Convertible. Всички те ще бъдат в специална версия Number 1 Edition.

Ексклузивният модел е създаден от подразделението Mulliner, като е посветен на автомобила Bentley Blower №1 от 1929 г. Нещо повече – всяка машина от новата серия ще носи в себе си парче от историческата спортна кола, която също отбелязва юбилей – 90 години от създаването си.

 

Автомобилът е оборудван с 6,0-литров W12 двигател с мощност 630 к.с., като може да бъде поръчан в цветовете Dragon Red II или Beluga Black с червен или черен покрив. Машината са с 22-цолови джанти – черни иликафяви, и има специален допълнителен пакет Black Line Specification и Carbon Body. Бялата цифра „1“ е поставена на решетката на радиатора, а на крилете са инкрустирани емблеми на марката от 18-каратово злато.

 

Салонът представлява комбинация от кожа и алкантара с декоративни елементи от дърво. Вградените часовници Jaeger също имат цифра „1“, постанена на мястото на 12. В централната консола е вградена част от буталото на Bentley Blower №1 от 1929 г. Металното парче е взето от оргиналата машина по време на реставрацията и сега ще се появи във всеки един от юбилейните кабриолети.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации