Тазгодишният фестивал на скоростта в Гудууд беше изпълнен с невероятни гледки. Интересни снимки и клипове от събитието, продължават да излизат в интернет пространството, дори след края му.

Днес ще ви покажем видео, в което Jaguar F-Type успява да премине цялото трасе, само на две гуми.
Каскадьорът Тери Грант, използва рампа в началото на пистата за да вдигне колата на две гуми и успява умело да задържи баланса по завоите и неравностите, финиширайки успешно.

След втората минута от видеото, виждаме, че от задния край на колата излиза дим, което е сигурен знак, че нещо не е наред.
Малко по-късно, нещата стават сериозни, когато различна гледна точка ни дава поглед отдолу и виждаме, че най-вероятно източника на проблема е задния диференциал.
По всяка вероятност, дизайнерите на Jaguar, никога не са предвиждали диференциала да работи толкова дълго само на едната си страна. Предполага се, че заради странната позицията в която е автомобила, липсва равномерно смазване на компонентите, което води до прегряване.
В края на клипа, когато Грант приземява колата, виждаме още един огромен облак дим, който вероятно е следствие на съприкосновението между течността и прегрялата част на диференциала.