Porsche вече разполага със сериен електрически модел – Taycan, но електрическата гама на марката тепърва ще расте. Taycan ще трябва да се бори с Tesla Model S, но интересното ще е както ще предложат германците при спортните модели, които са най-силната част от портфолиото им.

И докато спекулациите за изцяло електрическо 911 не отслабват, в действителност компанията може да започне с по-достъпния 718 Cayman.

Това обаче също не е окончателно решено, според информация от компанията развитието на проекта е на етап проектиране на прототипи, а в рамките на следващата една година се очаква одобрение или спиране на електрическия 718.

Вицепрезидентът на Porsche Луц Мешке дори прогнозира, че изцяло електрическо 911 ще е твърде трудна задача, но при 718 шансовете като че ли са по-големи.

„Ако това се случи, то говорим за модел, изграден на изцяло нова платформа, която ние можем да споделяме с други марки – заяви Мешке. – Това може да е следващата стъпка за развитието на 718, докато при 911 следващият етап ще е да предложим хибридна версия на модела.”

Най-вероятно обаче следващият електрически модел на Porsche ще е Macan на батерии – компанията не може да си позволи да остане встрани от страхотния интерес към спортните SUV модели, включително и електрическите такива. Като това решение вече е потвърдено от компанията и ще стане факт за следващото поколение на Macan, което трябва да се появи през 2021 година.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации