Феновете на моторните спортове и залозите имат още една надпревара, в която да покажат познанията и уменията си –  Formula E. Световният шампионат за електрически болиди е под егидата на ФИА и е алтернатива на Формула 1.

Формула Е съществува от 2012 година, а първият сезон стартира 2014 година. Отборите разполагат с по двама пилота, а в първите сезони всеки един от тях разполага с два автомобила. Това е заради сравнително краткият пробег, осигуряван от батерията. Така всеки един пилот е задължен да спира в бокса, за да смени колата си. Едно от интересните и различни неща в тази надпревара е, че феновете избират трима от пилотите чрез гласуване и те получават еднократно пет секундно увеличение на мощността. Това е FanBoost.

През изминалия сезон навлезе още една новост – Attack mode! Всеки един пилот може да активира веднъж този режим на свой риск и по своята стратегия. Пилотът има възможност да избере няколко обиколки, в които да бъде по-бърз и мощен. Той излиза от трасето, преминава през специална зона за активация, след което получава 25 kw допълнителна мощност.

Правилата за този режим (колко време и колко пъти по време на състезание за всеки пилот) се определят час преди старта на самата надпревара. Това означава, че всеки пилот и отбор има съвсем малко време, в което да определи своята стратегия.

Новият сезон на Formula E започва на 22 ноември, а Winbet предлага опции да заложите на краен победител, шампион при конструкторите, както и на всяко едно състезание. Букмейкърската компания предлага и различен Winbet бонус за нова сметка и първи депозит в разделите Спорт или Казино. Големият фаворит според коефициентите е двукратният шампион Жан-Ерик Верн, а веднага след него се нареждат Антонио Феликс да Коща и Лукас ди Граси. При конструкторите битката също е много трудно предвидима, тъй като едва в началото на сезона ще разберем кой как се подготвил за новата кампания.

Този сезон във Formula E ще участват 12 отбора и 24 пилота. Всеки от тях ще има възможност в 14 състезания в различни мегаполиса и развиващи се градове да докаже класата си и да се бори за титлата. Сред пилотите има редица познати имена от Формула 1, не само шампионът от последните две години Жан-Ерик Верн. Този сезон има и нов отбор – Porsche, а към него очакванията са големи.

Състезанията се провеждат по улиците на самите градове, а за да не бъде блокиран трафикът тренировките, квалификацията и състезанието са в един ден. Самата надпревара трае около един час.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации