Новото, осмо поколение на Chevrolet Corvette ще получи екстремна версия ZR1 с битурбо V8 мотор с мощност 900 к.с. и електрическа система за задвижване на четирите колела, съобщава Motor Trend.

Това означава, че модификацията ZR1 ще стане първия хибриден Corvette в историята на модела. Двигателят V8 с две турбини и плосък колянов вал ще получи допълнителен електромотор, с чиято помощ мощността на автомобила ще достигне 900 к.с. С това електрификацията няма да бъде приключи – на предната ос ще бъдат поставени два електромотора, благодарение на които за първи път в историята Corvette ще разполага със задвижване на двете оси.

 

Освен, това се оказва, че възможността на суперколата да бъде поставен 4,2-литровия мотор Blackwing от Cadillac, най-вероятно е отпаднала, тъй като в General Motors, който притежава и двете марки, са решили да разработят два отделни мотора. На свой ред, инженерите на Chevrolet обещават, че хибридната система ще осигури на автомобила нисък център на тежестта, който, въпреки увеличеното тегло, ще гарантира отлична управляемост на суперколата.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации