Генералният директор на Bugatti Щефан Винкелман разкри плановете на компанията му за следващите 10 години. Пред Autocar той беше категоричен, че марката няма да се откаже от двигателите с вътрешно горене, въпреки все по-бързото развитие на електрическите технологии.

„Ще престанем да правим коли с двигатели с вътрешно горене едва тогава, когато те бъдат забранени от закона. До момента няма по-добър вариант за задвижване на автомобилите от този тип мотори и затова ние ще продължим да залагаме на тях“, обясни Винкелман.

 

Все пак, шефът на Bugatti призна, че в компанията вече се замислят за направена на напълно електрическа хиперкола. Според Винкелман, когато той се появи на пазара, ще бъде най-добрият автомобил в света от този клас.

 

В компанията са напълно наясно за рискове и вредите, които двигателите с вътрешно горене нанасят на околната среда. В момента по света се движат 700 автомобила Veyron и Chiron, като всеки от тях изминава не по-малко от 1600 км на година. За да компенсира негативното им влияние върху екологията, производителят ежегодно засажда 4000 дървета, а освен това започва преминаване към алтернативни източници на енергия в завода си.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации